اختلال شخصیت ضداجتماعی (آنتی سوشال)
تعریف اختلال شخصیت
مقصود از اختلالهای شخصیت، الگوهایی از رفتار غیرانطباقی است. ویژگیهای شخصیت، شیوههای پایدار ادراك، تفكر و ارتباط با محیط هستند. هنگامی كه ویژگیهای شخصیت چنان انعطافناپذیر و غیرانطباقی شوند كه كاركرد فرد را به میزان چشمگیری مختل كنند، در اینصورت به اختلالهای شخصیت تبدیل میشوند. اختلالهای شخصیت در واقع شیوههای نارسا و نامناسبی برای حل مسأله و كنار آمدن با فشار روانی هستند؛ اغلب در اوایل نوجوانی بروز میكنند و در سراسر بزرگسالی ادامه مییابند. برخلاف مبتلایان به اختلالهای عاطفی یا اضطرابی (اختلالهایی كه در آنها نیز رفتارهای غیرانطباقی دیده میشود)، افراد مبتلا به اختلالهای شخصیت معمولا ناراحتی یا اضطرابی احساس نمیكنند، انگیزشی برای تغییر رفتار خود نشان نمیدهند و برخلاف افراد اسكیزوفرنیایی، تماس خود را با واقعیت از دست نمیدهند و نابسامانی چشمگیری در رفتارشان مشاهده نمیشود (اتکینسون و همکاران،1378: 234).
طبقهبندی اختلالهای شخصیت
اختلالهای شخصیت براساس شباهت ویژگیهای اختلالها، در سه مجموعه گروهبندی شدهاند:
گروه اول اختلالهای شخصیت
الف. اختلال شخصیت پارانویید
ب. اختلال شخصیت اسكیزوئید
ج. اختلال شخصیت اسكیزوتایپی
گروه دوم اختلالهای شخصیت
الف. اختلال شخصیت ضداجتماعی
ب. اختلال شخصیت نمایشی
ج. اختلال شخصیت خودشیفته
د. اختلال شخصیت مرزی
گروه سوم اختلالهای شخصیت
الف. اختلال شخصیت اجتنابی
ب. اختلال شخصیت وابسته
ج. اختلال شخصیت وسواسی
اختلال شخصیت ضداجتماعی
اختلال شخصیت ضداجتماعی یا جامعه ستیز، نوعی به هم ریختگی ارتباط بین فرد و جامعه است و به رفتار نابهنجار گفته می شود که در جامعه مورد پسند نیست؛ ولی معمولاً نزد عامل آن ناپسند و زیان بخش شمرده نمی شود. شخص جامعه ستیز به هنجارهای اجتماعی بی اعتنا و بی تفاوت است و با دروغگویی و دزدی، حقوق دیگران را پایمال هوی و هوس خود می سازد (ستوده،1394: 123).
اختلال شخصيت ضداجتماعي، با اعمال ضداجتماعي و جنایي مستمر، مشخص است اما معادل جنايتكاري نيست، بلكه براي مطابقت با موازين اجتماعي است كه شامل بسياري از وجوه رشد نوجواني و جواني بيمار مي گردد (یوسفی، 1389: 46). اختلال شخصیت ضداجتماعی در نسخه چهارم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی به عنوان یک الگوی فراگیر از بی اعتنایی و تجاوز به حقوق دیگران که از کودکی یا آغاز نوجوانی آغاز شده و تا بزرگسالی ادامه می یابد و با نشان دادن تعداد بیشتری از معیارهای شکست برای تأیید هنجارهای اجتماعی، بی مسئولیتی، فریبکاری، بی تقاوتی به رفاه دیگران، بی قراری، تجاوزکاری و فقدان پشیمانی تعریف می شود.
اختلال شخصیت ضداجتماعی بیشتر از سایر اختلالات شخصیت مورد مطالعه قرار گرفته است که شاید علت آن، این نکته باشد که رفتارهای ضداجتماعی، یک الگوی تکرارشونده و مداوم رفتارهای مجرمانه، ضداجتماعی یا جنایی است که در کودکی یا اوایل نوجوانی شروع می شود و تمام جنبه های زندگی فرد را دربرمی گیرد (فرید حسینی و همکاران،1386: 55).
پژوهش های مختلف بیان می کند که افراد مبتلا به اختلال شخصیت، از لحاظ کارکرد شناختی دچار مشکل هستند (رفیعی نیا و همکاران،1392: 46). اختلال شخصیت ضداجتماعی در دو سطح فردی و اجتماعی مسأله برانگیز است. در سطح فردی ...
ادامه متن به همراه فهرست منابع در فایل پیوستی می باشد.
این فایل در 10 صفحه همراه با ارجاع درون متنی (نام خانوادگی نویسنده، سال: صفحه) و فهرست منابع و مآخذ می باشد.
ضمناً فایل دریافتی قابل ویرایش می باشد. به عبارتی، هزینه پرداختی شما بسیار کمتر از هزینه تایپ می باشد.
سایت دانشور متصل به درگاه خرید آنلاین بوده و پرداخت با تمامی کارت های بانکی امکانپذیر است.
سیستم خرید خودکار بوده و بلافاصله پس از پرداخت فایل قابل دریافت است. این سایت دارای نماد اعتماد الکترونیکی می باشد. بنابراین، با اطمینان خاطر خرید کنید.
در صورت بروز هرگونه مشکل در دریافت فایل، تیم تحقیقاتی اطمینان آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشد. در صورت ارسال ایمیل از جانب شما، در زمان کوتاهی به درخواست شما پاسخ داده و مشکل شما را در این رابطه برطرف می نماییم.
ایمیل:
daneshvar.4kia@gmail.com
مبلغ واقعی 65,440 تومان 15% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 55,624 تومان
برچسب های مهم